keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Liettuassa juhlimassa



Onnea Marko ja Jolanta! Meidät oli kutsuttu hääjuhliin Vilnaan jo maaliskuussa, ja viimein koitti lähtö reissuun. Finnairin suora lento kesti vain tunnin, ainut harmi oli puuttuva ruokatarjoilu koneessa mutta lennon ollessa lyhyt menetteli.

Perillä Vilnan lentokentällä ennalta sovittu kyyti oli jäänyt tulematta, joten rajun väännön jälkeen taksikuskilta saatiin oikeaa vastaava hinta ja pääsimme hotellille. Paikka oli hieno ja huone melko suuri, joten sinne oli mukava asettua ja aloittaa valmistautuminen iltaa varten.

Samainen ilta menikin sitten juhlatunnelmissa, valitettavan flunssaisissa sellaisissa mutta en antanut asian menoa estellä. Paikkana oli läheinen laskettelukeskus josta avautui hienot näkymät, vieraita oli 20-30 välillä ja ruokaa ja juomaa yllin kyllin.
Tanssia, laulua ja vanhojen työkaverien kanssa tarinointia riitti keskiyöhön ja sen ohikin asti, jonka jälkeen otimme taksin takaisin hotellille.

Seuraavat pari päivää oli aikaa vielä kierrellä kaupunkia jalan, syödä hyvin terasseilla ja ottaa rennosti. Itselleni kerta kaupungissa oli jo toinen, joten paikat muistuivat helposti mieleen, mutta uusiakin juttuja löytyi mukavasti. Sää oli lämmin, vaikkakin ajoittain satoi rankastikin vettä. Lähtöpäivänä oli helteinen keli, joka saatteli meidät kotimatkalle takaisin Suomeen pikaisen mutta mukavan reissun jälkeen.