lauantai 8. marraskuuta 2008

Blogi avattu!

Reissublogi nyt tosiaankin avattu, ja pääsen opettelemaan tämän päivitystä ja kuinka homma toimii. Ja nythän ei sitten puutukaan kuin seuraava matka jota jo kovasti odotankin. Tarkoitus on lentää 9h mittainen väli 28.12 Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin viettämään uuttavuotta aasialaiseen tyyliin. Itse asiassa kyseessä on jo kolmas peräkkäinen reissu joulukuussa samoille leveysasteille.

2006 jouluna olin vielä töissä IBM:llä ja jouduin(mikä harmi!) käyttämään loput lomani pikaisesti joten löysin tarjouslennot Shanghaihin heti kuun alkupuolella. Shanghaissa muutaman päivän palloiltuani ostin junaliput Hong Kongiin ja vaihdoin lämpimämpiin maisemiin 26h junassa istumisen ja nukkumisen jälkeen. No, tulipa ainakin yksi kirja luettua ja näin jälkeen päin ajatellen onneksi se oli mukana!

Seuraavana vuonna sain todella halvat lennot Nagoyaan, josta tarkoitus oli siirtyä luotijunalla tarkastelemaan Tokion hostellimeininkiä ja uudenvuoden pirskeitä. Reissu alkoi mukavissa tunnelmissa siihen asti kunnes Finnairin koneeseen tuli tekninen vika aika lailla Novosibirskin kohdalla ja kapteeni käänteli sujuvasti kenenkään sitä edes huomaamatta koneen nokan takaisin kohti Helsinkiä. Vaaratilanteelta vältyttyämme totesin 8h istumisen tuoneen minut takaisin Helsinki-Vantaalle odottelemaan uutta lentoa, joka sitten järjestyikin tosin 48h viiveellä. Mutta jokaisessa pilvessä on hopeareunus, sain vakuutuksesta sen verran fyrkkaa että lentokulut oli katettu sillä!

Palatakseni alussa mainittuun Korean pyrähdykseen, reissu tulee kestämään hieman alle 2.5 viikkoa, joten aikaa kattavampaan kiertelyyn on todella runsaasti. Näin alkuvaiheen suunnitelmissa on että Soulin lisäksi kävisin katsomassa DMZ (Demilitarized Zone) lähellä Pohjois-Korean rajaa. Tarkempaa tietoa vielä kuka näitä reissuja järjestää ei ole, mutta otan selville. Muistaakseni amerikkalainen firma järjestää kiertoajeluita ja näyttävät ympäriinsä, mutta käynnit ovat tiukasti valvottuja ja esim. reikäisiä farkkuja seurueeseen kuuluvilta ei hyväksytä. Luulenpa että Pohjois-Korean kansalle kelpaisi farkuista reikäversiotkin...