maanantai 10. marraskuuta 2008

Suunnitelmat hahmottuvat

Mietin viikonlopun aikana hieman kuinka reissussa aikaani kuluttaisin. Kuten aiemmin jo mainitsinkin, aikaa on vajaa 2.5 viikkoa joten pelkkä Soulissa oleskelu tuskin tulee kysymykseen. Saavun pari päivää ennen vuoden vaihtumista, joten ehdin toipua mukavasti jetlagista ennen kovia pirskeitä....oletan että sellaiset ovat tiedossa.

Alustava suunnitelma on niin että oleskeltuani Soulissa muutaman päivän ja käytyäni DMZ:ssa, suuntaisin bussilla kohti vanhaa pääkaupunkia, Gyeongjua.. Matka kyseiseen kaupunkiin kestää bussilla noin 4h, ja maksaa vain vaivaiset 11,50eur. Kuulostaa kohtuulliselta matkabudjettiani ajatellen. Kaupungissa on runsaasti muinaista arkkitehtuuria ja vanhoja rakennuksia, joten varmasti mukava kontrasti verrattuna Souliin.

Seuraava etappi on vielä hieman hakusessa, mutta jos aikaa riittää taitan matkaa aivan maan luoteiskulmaan kohti Mok'pon kylää, josta pääsee lauttakyydillä 3-6krt viikossa Jejun saarelle maan eteläpuolelle. Lauttamatkan kesto on 5h, ja ulkomaalaisten matkailijoiden liput tulee varata puhelimitse. Luin eräästä toisesta blogista että hintaa lauttamatkalle tulee noin 25 euroa / sivu. Tarkistin myös että saarella on kelpo hostelli, joka majoittaa huokeaan 7 euron hintaan matkailijoita.

Lopuksi haluaisin ottaa esille häiritsevän seikan matkakirjallisuudessa ja sen hinnoittelussa joka on jo kauan häirinnyt allekirjoittanutta. Olen usein ostanut matkalle Lonely Planetin oppaita, joista on ollut runsaasti hyötyä, vaikka joskus tuntuu että kirjoissa on jopa liikaa tarpeetonta tietoa. Joka tapauksessa oppaat ovat toimineet pääosin hyvin. Ongelma onkin niiden hankkiminen Suomessa. Suomalainen kirjakauppa ja Akateeminen pitävät hinnoittelunsa oppaiden osalta aivan käsittämättömällä tasolla pakottaen tilaamaan kirjat ulkomailla. Kuvitelkaapa esim Lonely Planet Korea -opas: Suomalaisen listoilla kirjaa ei edes ole, Akateemisen listahinta verkkokaupassa on 36 euroa, toimitusaika 2-3 viikkoa. Ja vaikka kirjan saisikin heti, hinta on rankka ylilyönti. Vertailun vuoksi kerrottakoon että saan ja aion tilata saman opuksen amazon.co.uk -sivustolta josta postikuluineen hintaa kertyy 17 euroa. Tuntuu hieman oudolta.