maanantai 17. marraskuuta 2008

Majoitus hakusessa

Tänään oli aikaa katsella hieman tarkemmin majoituksia etenkin hostellien osalta. Koska reissu on suhteellisen pitkä, en tule varaamaan etukäteen kuin vajaan viikon majoitukset Seoulista , koska matka jatkuu sieltä eteenpäin. En usko että hostellit tulevat uuden vuoden alkupäivinä olemaan turhan täynnä, varsinkaan pienemmissä kaupungeissa.

Oikein mainiolta vaihtoehdolta vaikuttaa hostelli nimeltä Bong House Seoulissa, ja hintakaan ei päätä huimaa. Olen yleensä varannut hostels.comin tai hostelworldin kautta, ja molemmista palveluista on hyviä kokemuksia. Varaaja maksaa 10% downpaymentin joka takaa majoituksen saavuttaessa kun loppuosa maksetaan. Bong Housen hinta dormista on 8 euroa yö, ja hostellissa on ilmainen internet ja mahdollisuus pyykätä.

Hostellille pääsyn helppous vaikutti myös valintaani. Sijainti on keskeinen lähellä paikallista yliopistoa ja palveluita , ja bussimatka Incheonin lentokentältä maksaa vaivaiset 5 euroa (1h 20min) joten kulupuoli jälleen kunnossa. Lisäksi netistä löytyi mainiot ohjeet oikean bussiyhteyden löytämiseksi.

Tilasin tänään Amazon.co.uk -sivulta sekä Lonely Planet Seoul -että Korea -oppaat, ja yhteishintaa postikuluineen kertyi 27 euroa. Postittanevat tavarat ennen viikonloppua, tai sitten alkuviikosta. Terveisiä suomalaisille kirjakauppiaille, hieno veto jälleen kerran.