tiistai 14. elokuuta 2012

Barcelona

Zaragozan ja Barcelonan välinen bussimatka oli kokemus sinänsä, koska vieressämme istui kaksi alle 5-vuotiasta poikaa ja takanamme kovaa meteliä pitävä vajaa parivuotias lapsi. Tulipahan ainakin kuunneltua kaikki lorut ja luritukset mitkä lasten äiti kehitti, ollessa itse lopulta pahin melunaihe. Joka tapauksessa, hienosti perille päästiin lopulta.

Barcelonassa viiden päivän aikana tuli tehtyä monenlaisia asioita. Kävelemistä, rannalla ja hotellin altaalla oleskelua, snookerinpeluuta, baarissa istumista sekä nähtävyyksien tuijottelemista. Kaikkea sopivassa suhteessa. Kaupunki on hieno sekoitus eurooppalaisia aukioita, hyvää ruokaa, välimeren rantameininkiä ja menopaikkoja piisaa. Turisteja on vaan elokuussa todella paljon, ero Madridiin oli selvästi huomattavissa.

Turistinähtävyyksistä Sagrada Familialle jonot olivat aivan järjettömät, joten kuvaus ulkoapäin sai riittää. Keli oli kuuma, mutta Eixamplen korttelit tulivat hyvin tutuiksi kävelemällä sieltä Parc Güelliin sopivasti ylöspäin viettäen. Vesipullo mukana ja sopiva vauhti niin kuumemmassakin kelissä jaksaa useamman kilometrin mukavasti.

Viimeiesenä iltana käytiin porukalla kaverin kanssa italialaisessa syömässä ja kierreltiin muutama paikallinen baari läpi, kuitenkin niin että nukkumaan päästiin jossain määrin järkevissä ajoin. Paluulento Madridiin oli kuitenkin vasta kuuden aikaan seuraavan päivän iltana joten aamulla ei ollut minkäänlaista kiirettä lähteä liikenteeseen.