perjantai 3. elokuuta 2012

Madrid #1








Kuuma, kuumempi, Madrid. Mikäs sen mukavampaa kesäloman kunniaksi. Otettiin tällä kertaa välilaskulliset lennot Lufthansalta, ja koska kiirettä ei ollut kävimme mennessä pitkän vaihdon ansiosta Frankfurtissa pyörimässä. Main Towerissa tuli käytyä jo kolmatta kertaa katselemassa ovatko maisemat muuttuneet vuosien varrella. Eivät juuri olleet.

Perille Madridin hotelliin saavuimme vasta iltakuuden maissa, ja huomasimme että pitkät on kesäpäivät Espanjankin auringon alla, joten otimme heti uima-altaan sekä aurinkotuolit testaukseen hotellin katolla, josta oli upeat näkymät Palacio Realille ja muualle kaupunkiin. Lämpötila keikkuu päivisin 34-36 asteen välillä, aamujen ollessa mukavan viileitä parinkymmenen asteen tietämillä. Illalla sää on auringon laskettua kaikin puolin miellyttävä eikä tule hiki kävellessä. Näinkin kovaan helteeseen ihme kyllä tottuu aika nopeasti.

Eri kaupunginosat tarjoavat jos jonkinlaista nähtävää palatseista, basilikoista ja kirkoista paikallisiin markkinoihin ja aukioihin joissa on esityksiä ja hyvää ruokaa. Mercado de San Miguel on ehdottomasti Madridin parasta antia, tarjolla on tapasta ja hyvää viiniä ja voi rauhassa kierrellä kokeilemassa huippuhyviä herkkuja kohtuuhintaan.

Parque del Buen Retiro oli erittäin suuri puisto kaupungin itäosassa, jossa kävimme kävelemässä monta tuntia aamun viileydessä, joka kyllä nopeasti vaihtui kuuman puolelle. Puistossa oli hienoja paikkoja kuten ruusutarha, Palacio Cristal, lampia ja saksofoninsoittajia töristelemässä ympäriinsä. Pääsy paikalle oli helppoa metrolla, takaisin tullessa joutui jonkun verran kävelemään koska olimme puiston vastakkaisella laidalla.

Viitisen päivää on nyt tässä kaupungissa vierähtänyt ja suuntaamme huomenna bussilla Zaragozaan ihmettelemään Rooman ajan rakennuksia ja jatkamaan auringonottoa altaalla. Kelin puolesta ennuste on hyvä joten ei suurempia ongelmia sen osalta. Parin päivän jälkeen ensi viikon alussa matka jatkuu kohti Barcelonaa.