torstai 9. elokuuta 2012

Zaragoza





Seuraava pysakki matkalla oli Zaragoza, 300km paasta Madridista. Varasimme bussilipun netista ilman ongelmia, ja asemakin loytyi mukavasti. Matka meni todella nopeasti, valissa oli yksi pysahdys ja puolet lopusta ajasta tuli nukuttua.

Zaragoza on Aragonian itsehallintoalueen paakaupunki ja Espanjan 5. suurin kaupunki, kooltaan hieman Helsinkia suurempi. Madridin jalkeen kaupungissa oli mukavaa pienemman paikan tuntua joka oli vaihteluksi ihan tervetullutta. Hotelli oli aivan keskustassa, erittain hienosti sisustettu Palafox (http://www.palafoxhoteles.com) , jonka uima-altaalla sai rauhassa kollotella. Saa oli aavistuksen "viileampi" kuin Madridissa, yhtena iltana oli jopa sadekuuroja.

Keskusta on Zaragozassa pitkalta kaveltavissa, aivan joen rannassa kohoaa valtava El Pilar (http://en.wikipedia.org/wiki/Basilica_of_Our_Lady_of_the_Pillar), jota kaytiin sisalta kasinkin ihailemassa. Tapaspaikkoja ja muita palveluita on reilusti, mutta ei suuria turistilaumoja heti ydinkeskustan tuntumasta poistuttua. Aika paljon espanjalaisia turisteja tuntui olevan liikenteessa, myos paikallinen polttariporukka loi rumpua ja soitti torvea kadulla niin etta koko kaupunki kuuli. Paikallinen perinne kuulemma tiesi vanha nainen tavernassa kertoa.

Koska olimme Zaragozassa vain kaksi paivaa, oli se sopivan kokoinen kaupunki siihen etta kaikki tarvittava tuli nahtya. Keli meni lahtoa edeltavana iltana todella tuuliseksi ja sateiseksi muttei haitannut, oli oikeastaan vain mukavaa vaihtelua. Auringonpaistetta riittaa joka paivalle moneksi tunniksi. Seuraavana aamuna jatkoimme matkaa Barcelonaan.