perjantai 9. marraskuuta 2012

Buenos Aires

Talla kertaa sattui kohdalle sadepaiva, joten kirjoitan tata hostellilla argentiinalaisen punaviinilasin kera. Kaikki muutkin matkaajat ovat jumissa kunnes sade taukoaa. Tata on jatkunut koko paivan joten tanaan ei eilisen mittaisia kierroksia ole mahdollista tehda ilman taksia.

Lento Buenosiin Florianopoliksen kautta sujui mukavasti, lento oli ajoissa ja lentokentalta loytyi mainio tapa paasta keskustaan. Bussiyhtiolle maksoin 14 euroa kuljetuksesta keskustaan, ja samalla hintaa toimistoltaan joka oli bussin paatepysakki sain kyydin hostellille asti. Tama oli erittain katevaa koska ruuhkaa oli paljon ja taksi olisi maksanut paljon enemman.

Ensimmainen ilta meni suurelta osin ihmetellessa, kavelin muutaman korttelin San Telmon alueella jossa hostelli sijaitsee ja kavin El Desnivel -nimisessa ravintolassa syomassa pihvin ja ranskalaiset koska olin ollut lentokoneruoalla koko paivan. Pihvi oli erittain reilun kokoinen ja kohtuuhintainen seka erittain mehukas.

Seuraavana paivana akut ladattuani lahdin kavelemaan ympari Microcentroa (keskusta) kohti Recoletan hautausmaata. Kaupunkiin iski tavallisesta poikkeava helleaalto ja lampotila keikkui 34 asteen tienoilla suurimman osan paivaa. Hyvalla vesitankkauksella ja rakennusten varjossa kavellen matka taittui kuitenkin oikein mukavasti.

Recoletan hautausmaa oli hieno paikka, ja Eva Peroninkin leposija loytyi pelkastaan muita turisteja seuraamalla. Kulutin kuitenkin ensin reilusti aikaa kiertelemalla muita osioita ja koko paikassa vierahtikin pitkalta toista tuntia. Lahistolla oli Lonely Planetista bongattu ruokapaikka, jossa soin leivitettya antilooppia joka maistui aika lahelle porsaanlihalta. Hyvaa kuitenkin oli, vaikka ravintolaan iski sahkokatko joka pimensi paikat muutamaksi minuutiksi.

Kavelyosiosta ruoan jalkeen oli jaljella viela hostellille paluu, jossa meni tovi jos toinenkin kun kiertelin katuja ristiin rastiin, otin kuvia hienoista vanhoista rakennuksista joita taalla piisaa, mutta lopulta paasin takaisin hostellille noin seitseman tunnin taivalluksen jalkeen.

Iltasella kaytiin syomassa ravintolassa nimelta Cafe Rivas, ruoka oli hyvaa ja laadukasta hintaan nahden ja bonuksena oli livejazz jota bandi soitteli parvelta. Taman jalkeen takaisin hostellille taksilla ja unta palloon. Huomisen osalta kelin taas kirkastuessa, tai ainakin sateen lakatessa toivottavasti paasen tutustumaan viela Palermon kaupunginosaan ennen sunnuntaista lauttamatkaa Uruguayn puolelle.