tiistai 13. marraskuuta 2012

Colonia del Sacramento

Lauttamatka Buenos Airesista Uruguayn puolelle sujui vaivattomasti ja matkaan kului vain reilu tunti jonotuksineen lauttaan ja lautasta pois. Vuonna 1680 portugalilaisten toimesta loydetty Colonia on mukavan pieni paivakohde ja kuuluu Unescon maailmanperintokohteisiin. Paikan suurin nahtavyys on historiallinen keskusta museoineen ja hieno vanha majakka.

Heti kun olin asettunut kodiksi lahdin kiertelemaan ja totesin etta alkujaan ennustettu sade jai tulematta joten paikkoja sai mukavasti kierrella ja aurinkokin pilkahti. Majakasta naki hyvin koko kaupungin yli ja Rio de la Platalle, portaat olivat kapeat ja ahtaat paikat mutta kokemuksena sangen mukava muuten.

Iltasella kavin syomassa jonka jalkeen loysin paikallisen jaatelokaupan josta kavin jalkiruoaksi ahtamassa reilut annokset jotta jaksoi nukkua seuraavaan aamuun asti. Kiertelin myos muutaman turistikaupan lapi katselemassa jalkapallopaitoja ennen nukkumaan menoa.

Huomasin pian etta monessa paikassa myytiin tarvikkeita kansallisjuoman Yerba Maten juomista varten. Kyseessa on siis tee, jota juodaan kalebassi-matekupista pillilla joka on erityisesti suunniteltu tata varten. Ihmiset kanniskelevat ympariinsa termospulloja ja kuppeja ja ryystavat teeta jatkuvasti. Saattaa olla etta jossain vaiheessa ostan itselleni samanlaisen tarvikkeiston.

Colonia kokonaisuudessaan oli mukavaa vaihtelua suurkaupunkien vilinaan, kaupunki oli hieno ja arvokkaita vanhoja rakennuksia taynna. Lisaksi ruokatarjontaa on erittain runsaasti joka makuun. Seuraavana aamuna otin bussin kohti Montevideota josta enemman seuraavassa paivityksessa.