perjantai 2. tammikuuta 2009

Gyeongbokgung, Namdaemun, Insadong, Domdaemun







Paiva alkoi Gyeongbokgung Palacesta, joka oli Joseon Dynastian keskus ja suurin palatsi. Naimme vahdinvaihtoseremonian ja kiertelimme palatsin ymparistoa valokuvia napsien. Seuraavaksi suuntasimme Insadongin alueelle, jossa paljon turistikauppoja, teehuoneita, taidegallerioita, antiikkikauppoja ja ravintoloita. Teehuoneessa testasin Ginsengia ja lounaaksi padan jossa oli porsasta ja kimchia.

Etsiessamme Namdaemunin markkina-aluetta, tai oikeastaan metroa joka meidat sinne veisi, saimme apua ohikulkijalta, 60-65v valilla olevalta herrasmiehelta. Alunperin korealainen, han on asunut Yhdysvalloissa jo 46 vuotta. Selvisi etta han oli George Bush vanhemman entinen neuvonantaja Aasian asioissa, ja tyoskennellyt myos Norsuuluurannikon presidentin alaisena. No, nyt han neuvoi meita kartta-asioissa ja perille loysimme.

Namdaemunin markkina-alue on jarjettoman kokoinen mutta tulipa kierreltya ja kaikenlaisia ostosideoita tulvi paa tayteen. Domdaemunin markkinat ovat aivan yhta lailla suurehkot, eli muutama kortteli pelkkia ostoskojuja. Elektroniikkatarjonta on mainiota, ja kamerat tuntuvat olevan n. 30% halvempia lansimaihin verrattuna.

Illalla 5 hengen porukalla lahdettiin klubille Sincheoniin, josta palasin kyllakin suht ajoissa pois. Kunnon pubi voittaa sen helkkarinmoisen mekkalan koska tahansa, ja hinnatkin ovat edullisemmat.