perjantai 9. tammikuuta 2009

Takaisin paakaupunkiin

Hyvin nukutun yon jalkeen kavimme itavaltalaisen kaverin kanssa ensin hostellirakennuksen katolla 32. kerroksessa katselemassa nakoaloja yli Busanin. Rakennuksen katolla on jopa laskeutumisalusta helikopterille, joten kyse on melko korkeasta rakennuksesta. Kiertelimme taman jalkeen myos hieman kaupungilla ennen suuntaamista bussiasemalle Nopo-Dongiin n. 40min metromatkan paahan kaupungin keskustasta.

Vajaa kolme iltapaivalla bussimme lahti kohti Seoulia, josta nyt kirjoitan Gwanghwanumin kaupunginosasta, hostellista jossa on hyva sijainti ja paikka on kohtuuhintainen. Huomenissa suuntaan Incheoniin n. 50km pohjoiseen Lotus Lantern Meditation Centeriin, jossa osallistun ns. Temple Stay Programmeen. Pakettiin kuuluu vuorokausi temppelissa. Odotan innolla kokemusta.

Keli on melko kylma verrattuna Busaniin, joten aion ottaa lamminta vaatetta mukaan. Koskaan ei tieda miten temppelissa lammitys toimii ja minkalaiset vaatteet sielta annetaan. Matka itse paikalle tapahtuu ensin metrolla, josta siirryn bussiin ja loppumatka on mentava taksilla. Mutta nyt nukkumaan niin ylihuomenna jaksaa herata 3:30 temppelin aikataulun mukaisesti. Huh.