lauantai 3. tammikuuta 2009

Jongmyo & Changgyeonggung






Herattyani melko myohaan tanaan paatin lahtea jaloittelemaan lahistolle katsomaan paria vanhaa palatsikompleksia. Lippu sisaan maksoi alle euron ja paikka oli helposti kavelymatkan paassa joten se tuntui hyvalta vaihtoehdolta taman paivan osalta. Kaiken lisaksi pakkanen on laskenut hieman ja paiva oli aurinkoinen.

Paikka itsessaan on todella laaja, temppeleita reunustaa pitka ja korkea muuri joten kaveltamista riitti yli kahdeksi tunnniksi. Opasteiden lisaksi tormasin turistiryhmaan joilla oli englantia puhuva korealainen opas, joten liikuin heidan mukanaan jonkun aikaa. Palatsien alue on kaunista talvisinkin, mutta en voinut olla kuvittelematta minka nakoista siella on kevaisin, puiden ja kasvien kukkiessa.

Hostellille on tullut taas uutta porukkaa,ja tanaan avataan puolivirallisesti hostellin omistajan baari aivan samassa talossa ,joten menemme testaamaan biljardipoydan yms. tarjonnat. Nailla nakymin lahden Seoulista Busaniin 7.1 mutta aikataulu on viela hieman hakusessa, koska 6.1 on DMZ -kierros, ja taas 10.1 olisi mahdollisuus tehda temppelivierailu Seoulissa, joten matkaa edestakaisin tulee hieman tarpeettomasta. Mutta aika nayttaa.