keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Ko Phi Phi





Hieno Ko Phi Phi -saari on noin tunnin lauttamatkan paasta Ko Lantalta, ja erittain kaunis paikka. Jatkoimme siis matkaa sinne muutaman rauhallisen saaripaivan jalkeen. Phi Phin satamassa selvisi heti etta saaren kokoon nahden turisteja on aika lailla. Kavelin myohemmin paivalla nakoalapaikalle 180 metrin korkeuteen josta koko saari oli nahtavissa komeiden maisemien kera.

Illalla lahdin kiertelemaan ja katselemaan yoelemaa koska Ko Lantalla ei ollut juurikaan mainittavaa silla saralla. Phi Philta loytyi kuitenkin irkkupubi alta aikayksikon joten asia oli jarjestyksessa.

Saarella on paljon sukellus -ja snorklausmahdollisuuksia, mutta sukellus ei talla kertaa tullut kysymykseen koska olin saarella vain kaksi paivaa. Kunnollinen PADI-kurssi veisi 3-4 paivaa ja vaatii matkabudjetilta talla kertaa mahdottomia.

Moottoripyorailysta Ko Lantalla jai sen verran taisteluhaavoja, etta poltin vahingossa takareiteni pakoputkeen, ja parin paivan jalkeen jalassa oli aika pahan nakoinen palanut alue. Onneksi reitilla ei ole nyt hetkeen saari -tai uimakohteita joten taytyy parannella jalkaa rauhassa sideharson ja voiteen kera. Parin paivan paasta Bangkokiin josta ensi viikon maanantaina lento kohti Yangonia Myanmariin tutustumaan aivan erilaiseen Kaakkois-Aasian maahan ennen joulua.