perjantai 25. joulukuuta 2009

Mandalay, Amarapura, Sagain Hill





Yobussi Mandalayhin kesti vaivaiset 14 tuntia, ja odottamassa oli lahes jaiselta tuntuva kaupunki. Lampotila oli ensimmaisen kerran reissun aikana jossain 15-20 asteen valilla ja tuntui todella kylmalta. Onneksi odottamassa majapaikassa oli kuppi lamminta teeta ja aamiainen.

Jostain syysta monilla on Mandalaysta tarunhohtoinen kuva, ja nain oli omallakin kohdallani. Totuus ei voisi olla erilaisempi. Kaupunki on suuri, kohtuullisen saasteinen ja ei kovinkaan kaunis, mutta sisaltaa muutaman mielenkiintoisen nahtavyyden. Tarkein asia on Mandalayn sijainti suhteessa muinaisiin lahikaupunkeihin.

Kavin katsomassa Moustache Brother's shown eraana iltana, ja kokemus oli erittain mielenkiintoinen. Huolimatta siita etta ollaan maassa jossa sananvapautta rajoitetaan, shown esittajat ottavat avoimesti kantaa nykytilanteeseen pilke silmakulmassa. Heita ei voida vangita koska turistit palaavat joka ilta. Yksi veljestrion jasenista, Par Par Lay oli viettanyt 7 vuotta pakkotoissa, mutta selvinnyt hengissa.

Yksi paiva kului moottoripyoran tarakalla kierrellessa Amarapuraa ja Sagain Hillia jotka olivat n. 20km paassa Mandalaysta. Kuski jonka palkkasin oli 60-vuotias ja erittain ystavallinen kaveri jonka kanssa paiva meni tosi rattoisasti. U Bein Bridge, maailman pisin tiikkisilta ja Sagain Hill tarjosivat molemmat hyvat maalaismaisemat ja runsaasti temppeleita seka paikallisvaestoa.