torstai 3. joulukuuta 2009

Phuket






Lensin kosteasta Singaporesta suhteellisen aikaisin aamulla Phuketiin, jossa oli jo paljon aurinkoisempi keli. Tarkoitus oli tavata aitini ja hanen kaverinsa, mutta he eivat paasseet kentalle vastaan vatsataudin takia joten otin suoraan taksin hotelliin Karon Beachille.

Ensivaikutelma saaresta oli kuten arvelinkin. Runsaasti pohjoismaalaisia turisteja ja palveluita joka lahtoon. Hintojen suhteen huomasin pienen turistilisan vahan joka paikassa mm. ruoan suhteen, mutta pienella etsimisella loytaa kohtuuhintaista evasta joka lahtoon.

Tassa vaiheessa reissua ajattelin heittaa rantalomavaihteen paalle, joten on ollut mukava kayda aamuisin juoksemassa ja altaalla uimassa, seka ottaa aurinkoa rannalla. Meressa oli eraana paivana aika hurjat aallokot, joissa sai hyvat kyydit uimalla. Karon Beachille iski aikanaan myoskin tsunami, mutta paikka on toipunut hyvin.

Koska rannalla ei jaksa makoilla koko paivaa, vuokrasin kaksipyoraisen alle pitkasta aikaa ja lahdin saarikierrokselle. Parin tunnin ajelun jalkeen loytyi hienoja nakoalapaikkoja merelle ja saaristoon, seka mukava ruokapaikka merenrantanakymilla. Ajelin myos korkealle maelle ylos katsomaan "Big Buddhaa", joka on 45 metrinen rakenteilla oleva buddhapatsas. Ylhaalta oli hulppeat nakymat ja matkalla sinne nakyi paljon elefanttisafareita ja muita aktiviteetteja. Huomenissa bussikyyti toiselle saarella, Ko Lantalle.