keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Takaisin Bangkokissa






Koukattuani Pattayalla erasta sukulaista tapaamassa, sain kyydin takaisin Bangkokin lentokentalle josta otin bussin samaan majapaikkaan jossa olin noin kaksi kuukautta sitten. Talla kertaa paikkatilanne oli eri, koska turistisesonki on paalla, mutta sain viimeisen pedin joten pienoista tuuria oli matkassa.

Seuraavana aamuna aikaisin lahdin etsimaan Myanmarin suurlahetystoa viisumihakemuksen jattamista varten. Lahetysto loytyi suhteellisen helposti, ja vaikka olin heti avaamisajan tietamissa paikalla, ennen minua jonossa oli jo parikymmenta ihmista. Viisumikaavakkeen tayttamiseen ja jattamiseen vierahti taten puolitoista tuntia. Kaavakkeessa kysyttiin esimerkiksi tyohistoria kolmen viimeisen tyonantajan osalta, jolla ei yleensa mitaan valia matkustaessa. Valokuvaajilla ja toimittajilla on vaikeuksia paasta Myanmariin joten he joutuvat valehtelemaan sen osion kaavakkeesta. Virkailija kavi passini lapi moneen kertaan katsoen missa pain olen reissannut.

Talla hetkella istuskelen Lumpini Parkin lahella kaytyani Snake Farmilla katselemassa kaarmeita. En halunnut maksaa 4 euroa showsta, jossa kaarmeista lypsetaan myrkkya, koska se vaikutti kalliilta. Toisessa showssa olisi paassyt pythonin kanssa kuvaan mutta se ei aikatauluuni sovi koska viisumi on haettavissa juuri tuolloin. Kyseessa on kuitenkin aivan oikea herpetologinen instituutti jossa kaarmeita kaytetaan laaketieteen hyvaksi eika kohdella millaan lailla kaltoin.


Kavin eilen myos katsomassa Wat Pho -temppelia, jossa on kuuluisa "Reclining Buddha", eli 48m pitka ja 15m korkea pronssinen buddhapatsas. Naky oli erittain vaikuttava, ja koko temppelialueella oli hienon nakoista, kun rakennukset kimaltelivat auringonpaisteessa. Piipahdin paikallisessa snookerklubissa katsomassa olisiko poytia vapaana, mutta paikka oli taysi. Paadyin kuitenkin pelaamaan paikallisten kanssa rahasta thaimaalaisilla saannoilla ja parjasin suht hyvin. Raha ei ollut pelissa vallitsevassa osassa koska menetin noin 50 senttia. Pelissa oli mukana poliisinkin edustaja joten mukava etta virkavalta valvoo uhkapeleja. Taman jalkeen kavelin muutaman tunnin Chinatownin lapi takaisin majapaikkaan ja menin aikaisin nukkumaan.

Huomenissa lennan Singaporeen neljaksi yoksi kaverini luo. Singapore on Aasian maista kalleimmasta paasta, joten auttaa suuresti etta saan majoittua ilmaiseksi tuon ajan. Kohtuuhintaista ruokaa kaupungista kylla kuuleman mukaan loytyy, juomapuolella ollaankin sitten vahan kalliimmassa kategoriassa.