maanantai 30. marraskuuta 2009

Singapore






Ensimmaisena kuuluisasta Aasian talousihmeesta ja kaupunkivaltiosta monelle tulevat mieleen pilvenpiirtajat, pankit ja ankara lainsaadanto. Omalle kohdalleni ensimmainen mielenkiintoinen rakennus johon tormasin saapuessa kaverini asunnolle oli katolinen kirkko, jonka edustalla Jeesuksen kasista lahtivat laservalot (katso kuva).

Koska Singaporen keskusta on verraten pieni ja helposti navigoitavissa jalan, lahdimme kolmen hengen porukalla iltalenkille juosten, koluten lapi keskustan puistoisempia alueita, ja osan reitista poiketen Singaporen formularataa pitkin. Singapore on 100km paivantasaajasta pohjoiseen, joten ilmasto tuntuu todella kostealta ja lenkki oli erittain hikinen.

Satuimme todistamaan moottipyorakolaria, jossa pienempi pyora syysta tai toisesta kiilasi isomman nurin. Juoksin nostamaan raskasta pyoraa toisen kaverin paalta, joka onneksi selvisi naarmuilla ja saikahdyksella. Toinen kaveri lahti pakoon, mutta pidin hanen pyoraansa paikallaan sen ajan etta onnettomuuden toinen osapuoli sai rekisterinumeron otettua ylos puhelimeensa. Hieman hektisen alkuillan jalkeen loppuilta meni rauhallisemmin odotellessa toista kaveriani saapuvan Bangkokista.

Lauantai-iltana lahdimme kauemmas keskustasta filippiinilaisiin kotipippaloihin, joissa tarjolla oli ruokaa ja juomaa yllin kyllin. Tunnelma oli hyva, ja ohjelmassa oli mm. karaokea jota tuli tietenkin kokeiltua.

Seuraava paiva meni pitkalti parannellessa, mutta iltasella kiertelimme keskustaa ottaen valokuvia rakennuksista, ja kavimme irkkupubissa juomassa Guinnessit seuraten Evertonin ja Liverpoolin pelia. Hintataso juomisen osalta on suhteellisen kauhea verraten muihin Aasian maihin, 7.5 euroa tuoppi joten budjettimatkailijalle riittaa muutaman paivan oleskelu kaupungissa. Syominen on edullisempaa ja pienen vaivannaon jalkeen pikkurahalla loytaa hyvaa purtavaa.

Maanantaina kavimme kaverin kanssa Sentosan saarella, jossa on monenlaista aktiviteettia suunnattu paaosin lapsiperheille. Keli oli pilvinen, mutta rannalla oli jonkun verran lapsia uimassa ja paljon aasialaisia turisteja. Saarella on manneraasian etelaisin kohta, jossa kavimme poseeraamassa ja ihmettelimme suurta maaraa laivoja sataman edustalla. Huomisaamulla jatkan lentaen takaisin Thaimaaseen kohti Phuketia, Ko Lantaa ja Ko Phi Phita.