torstai 24. syyskuuta 2009

Agra



Vaelluksen loputtua oli aika katsoa lopputulos Kathmandussa, eli painua hotellissa vaa'alle. Lopputuloksena oli 4kg pudotus, joka yllätti tosi paljon positiivisesti. Jonkinlaista liikuntaa tuli siis kahden viikon ja 193km osalta harrastettua.

Parin pizzan ja oluentäyteisen huilipäivän jälkeen lensimme takaisin Delhiin, josta seuraavana aamuna lähdimme kohti Agraa, joka on n.200km päässä Delhistä. Normaaliaikana erittäin aikaisin aamulla lähdettaessa matka on taitettavissa kolmeen tuntiin, mutta meillä meni ruuhkien takia kuutisen tuntia.

Perille saavuttuamme yritimme kuskin kanssa etsia varaamaamme hotellia, mutta emme sitä koskaan löytäneet. Kaiken lisaksi Uttar Pradeshin osavaltion ihmiset eivat ole avuliaimmasta päästä, kohauttelivat vain olkiaan ja katsoivat kummasti. Kuskin kautta löytyi samanhintainen hyvätasoinen majapaikka, koska kaikki ovat kavereita keskenään.

Agra on Taj Mahalin kotipaikka, ja sita tulimme pääosin katsomaan mekin. Päätimme kuvata sen mahdollisimman aikaisin aamulla, joten nousimme viidelta aamulla ja ehdimme kuudeksi lippujonoon ja aivan ensimmäisten joukossa ottamaan kuvia. Ilmakin oli intialaisittain viela viileähkö aamun tunteina. Seuraavana päivänä köröttelimme kaikessa rauhassa takaisin Delhiin josta yolento takaisin Amsterdamin kautta Suomeen.
Tämä etappi taitettu tältä erää, seuraava päivitys reilun viikon päästä Lontoosta.