keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Bamboo Island / Koh Ru




Saavuin bussilla Sihanoukvilleen 4h matkan jalkeen, ja otin motokyydin majapaikkaan josta olin mainoksia nahnyt. Paikassa oli ilmainen majoitus yhteislavereilla, mutta paatin ottaa kuitenkin oman huoneen 4 dollarilla koska paikka vaikutti meluisalta. Taysin oikea paatos, koska illalla hirvea maara vakea saapui sinne ja kemut olivat melkoiset.

Sen verran ehdin iltasella kaupunkiin ja rantaan tutustua ,etta havaitsin taas kerjalaisten ja kaupustelijoiden olevan vauhdissa. Paatin samantien varata veneen pois mantereelta Bamboo Islandille, noin tunnin venematkan paahan Sihanoukvillesta. Matkan hinta edestakaisin 10 dollaria.

Seuraavana paivana otin kaikki varusteet mukaan ja hyppasin veneeseen. Kelit olivat olleet epavakaisia jonkun aikaa, joten aallokko oli melkoinen. Valilla tuntui etta vene kaatuu mutta eikohan tuo ihan normaalia keikutusta ole. Muutamat parskeet matkan varrella naamalle piristivat mukavasti.

Perilla odotti hiljaisuus. Vain muutama ihminen, muutama bungalowi ja hyvin hoidettu paikka. Ei muuta kuin riippumattoon makaamaan ja kirjaa lueskelemaan. Ranta oli hieno ja tilaa runsaasti, eika ristin sielua missaan. Toisella puolen saarta oli lisaa bungaloweja, mutta se oli hieman sotkuisempi ja siella oli enemman paivaturisteja.

Toisena paivana herasin vatsakipuun, ja nahtavasti sain ruokamyrkytyksen jostain edellisena iltana syodysta. Koko paivan vatsaa kiersi ja nousi vahan kuumetta, joten paiva meni lepaillessa. Iltasella tavara lahti viimein liikkeelle ylakautta ja saman tien olo parani. Seuraavana aamuna olo oli jo normalisoitunut ja rantaelama jatkoi normaalia leppoisaa kulkuaan.