keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Phnom Penh




Temppelikierrosten jalkeen, oli aika jatkaa matkaa kohti maan kaakkoisosaa, ja jalleen kerran parhaaksi matkustusvaihtoehdoksi osoittautui bussi. Phnom Penhiin, maan paakaupunkiin paasee myos vesiteitse, mutta tahan aikaan vuodesta hirmumyrskyjen takia on parempi taittaa matka maitse. Bussin ikkunasta nakyi etta maa on aika lailla veden tayttama riisipeltojen lainehtiessa. Tie ei kuitenkaan ollut poikki.

Phnom Penh on kiehtova miljoonan asukkaan kaupunki jossa on selvasti havaittavissa rakennuksissa Ranskan siirtomaa-ajan vaikutteet. Kaupunki sijaitsee joen rannalla, jossa on useita hotelleja, ravintoloita ja baareja moneen makuun. Takseja ei nay, kaikki liikenne sujuu motolla tai tuk-tukilla. Kuskit ovat sitkeita mutta kaupunki on pitkalti kaveltavissa. Karsivallisyytta vaaditaan koska terassilla istuessa ramppaa kaupustelijaa perajalkeen myymassa kirjoja, tai miinan rampauttamat kerjaamassa rahaa.

Tata kirjoittaessa viisumi Laosiin on haussa ja saamme ne huomenna. Jatkan kuitenkin Phnom Penhista ensin Sihanoukvilleen, joka on Kambodzan rantakohde. Sielta jalleen Phnom Penhin kautta Ho Chi Minhiin Vietnamiin kahdeksi viikoksi. Matka Vietnamiin tapahtuu nailla nakymin ensi viikon loppupuolella, joten viela on mukavasti aikaa kiertaa Kambodzaa.