torstai 1. lokakuuta 2009

Lontoo




Easyjetin lento Lontoon Gatwickin lentokentalle sujui ilman suurempia ongelmia. Lentoreitti oli poikkeuksellinen kovien tuuliolosuhteiden takia, mutta lento oli ajoissa. Palvelu oli erittain hyvaa, Ryanair jai kakkoseksi monessakin asiassa.

Viime visiitista Lontooseen on vierahtanyt jo kohta kuutisen vuotta, joten on mukava verestaa vanhoja muistoja. Otin kentalta junan Victoria Stationille ja nappasin turistikartan mukaan. Pahaksi onneksi kartta ei aivan riittanyt sille alueelle johon olin menossa joten en viitsinyt kavella pitkaa matkaa vaan otin maanalaisen.

Ruuhka-aikana metrolipun hinta on Lontoossa 4 puntaa, joka oli massiivinen jarkytys Intian ja Nepalin hintojen jalkeen. Toisaalta pari suklaapatukkaa irtosi eurolla joten muut hinnat tuntuvat olevan kohdallaan. Metrolla paasin sitten Fulham-Broadway stationille, jossa suuntasin kirjakauppaan ja katsoin laajemmasta kartasta kadunnimet, painoin ne mieleen ja kavelin perille ystavapariskunnan luokse.

Aivan illalla kiertelimme lahialuetta, joka tuntuu todella viihtyisalta. Alue on yksi Lontoon kalleimmista asua, ja tuntuukin silta. Nyt on aika painua nukkumaan vatsa taynna tortilloja, joita kannatti odottaa pitkan matkapaivan jalkeen.