sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Lontoo - Bangkok



Oli saali jattaa Lontoo taakse, koska pari paivaa siella ei riita mihinkaan. Tuli kuitenkin kaveltya paljon ja kaytya National History Museumissa seka kurkattua Victoria and Albert Museumia. Natural History Museumin rakennus oli vaikuttava Viktoriaanisen ajan rakennus ja kokoelmat laajat. Illalla lahdin Heathrowta kohti rinkka selassa kayttaen metroa.

Lento Dubaihin kesti reilut kuusi tuntia, ja vuorossa oli koneenvaihto. Paasin lentamaan Airbus A380 -konetyypilla joka on maailman suurin matkustajakone. Jalkatilat olivat mahtavat ja penkinleveys normikonetta parempi. Kone on niin suuri ettei tunne edes lentavansa, siivenkin koko on aivan kasittamaton. Jalleen reilun kuuden tunnin jalkeen kone kosketti maata, talla kertaa Bangkokissa.

Bangkokin uusi moderni lentokentta toimii hyvin, ja otin bussin joka vei kavelymatkan paahan majapaikastani, New Road Guesthousesta. Saavuin perille sinne ennen iltakymmenta, horppasin oluen ja pelasin tanskalaisten jatkien vahan biljardia. Jetlagia ei ollut havaittavissa ihme kylla talla kertaa, koska nukahdin puolenyon aikoihin ja nukuin aamuyhdeksaan lahes tauotta.

Tata kirjoittaessa istun Silomissa, lahella Saladaengin Skytrain-asemaa, kaveltyani Lumpini Parkiin ottamaan rennosti. Lampotila on 32 asteen kieppeilla ja paivan kuumin hetki kasilla, joten on hyva horpiskella vetta paljon ja painella kiireettomasti eteenpain. Lumpini Park on mukava keidas ja kaupungin suurin puisto, jonka keskella on mukava lampi. Lammessa uiskentelee metrin mittaisia liskoja jotka ovat loytaneet sinne viemariverkoston kautta. Paikalliset huilivat nurmikolla joten seurasin esimerkkia. Kaupungissa on viela paljon nahtavaa joka jai 2005 valiin, joten matka jatkukoon. Illalla yritan etsia kaverin joka tulee Kuala Lumpurista koneella tanaan.