torstai 29. lokakuuta 2009

Saigon




Lensin puoliltapaivin ATR 72:lla vajaan tunnin mittaisen valin Saigoniin Phu Quocista. Lentokentalta menee kateva bussi keskustaan joka maksaa vain parikymmenta senttia, joten valitsin sen taksin sijaan. Hyppasin ulos bussista Pham Ngu Laossa, joka tunnetaan myos reppumatkaajien ghettona.

Etsin ensin majapaikkaa Lonely Planetin suosittelemasta Madame Cuc'sta, mutta paikka oli taysi ja heidan toinen hotellinsa huonommalla sijainnilla. Loysin toisen paikan toiselta puolen katua josta ilmastoitu huone maksoi 7 euroa, joten ei paha.

Rannalla oleskelun jalkeen pyykkia kertyi tolkuton maara, joten heitin ison kasan vaatteita pesulaan ja painelin katua edestakaisin yrittaen olla osumatta moottoripyoriin joita on tuhansittain joka puolella. Kadunylitys on haastavaa mutta mielenkiintoista puuhaa ja vaatii tarkkaavaisuutta. Missaan nimessa kadun yli ei saa juosta, vaan pitaa kavella hitaasti ja antaa pyorille mahdollisuus nahda ja ohittaa jalankulkija. Liikennesaantoja ei ole.

Kaupunkielamassa iski yllattava mukavuudenhalu, joten painelin parturiin parranajoon ja sain samalla elamani ensimmaisen korvienputsauksen. Otsalamppu paahan ja korvaa tokkimaan vaan. Kokemus oli ajoittain epamukava mutta nyt pitaisi kuulla paremmin. Lystin hinta, 2 euroa.

Taman jalkeen menin Vietnamese Traditional Massage Instituteen tunnin hierontaan joka maksoi 2 euroa. Hyva, suositeltava paikka jossa taitavat sokeat hierojat eika hinta tosiaankaan paata huimaa. Paikassa on myos kaytettavissa sauna.

Illalla paatin ottaa pitkasta aikaa muutaman kahvahampurilaisen ja niita menikin sitten aika monta. Paivasta tuli pitka, olin noussut aamukuudelta ja menin nukkumaan kolmen maissa yolla. Onneksi baari oli majapaikkaa lahella. Baarissa sattui uskomaton yhteensattuma: 2008 joulukuussa vietin uuttavuotta Seoulissa ja hostellissa oli kolme australialaista naista joista kaksi lomalla ja yksi toissa Koreassa, Sarah nimeltaan. Eilen illalla kyseinen likka tuli baarissa vastaan ja ihmetys oli melkoinen. Han oli muutaman paivan lomalla Koreasta. Jalleen kerran on todistettava etta maailma on pieni!