keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Bangkok



Ihmisvilinaan on alkanut jo tottua ja lampotilakin on siedettavissa rajoissa joten kaveltya on tullut runsaasti ja eri kaupunginosia nahtya. Skytrain on katevin vaihtoehto liikkua paikasta toiseen, samoin jokiveneet joilla on useampikin reissu tullut tehtya.

Loysin kaverini ja tapasimme pubissa Saladaengin aseman lahella pari paivaa sitten, ja olemme kiertaneet erinaisia paikkoja viimeisen parin paivan aikana. Tanaan tarkoitus oli hakea viisumit Kambodzhaa varten, mutta suurlahetysto olikin muuttanut aivan eri puolelle kaupunkia. Lahdimme sitten sinne, ja paikka ei meinannut loytya ei sitten millaan. Paikallisista ei valitettavasti ollut juurikaan apua joten ei auttanut kuin katsoa netista karttapalvelusta, ja lopulta sinnikkaan kavelyn jalkeen lahetysto loytyi.

Viisumit Kambodzaan jarjestyivat kymmenessa minuutissa, hintaa tuli 25 dollaria ja ovat voimassa kolme kuukautta. Alustava suunnitelma on etta perjantaina lahdemme junalla kohti rajaa, yovymme jossain ja seuraavana paivana puskemme Siam Reapia kohti Kambodzhan puolella, kiiretta kun ei ole. Siita matka jatkunee Pnom Penhiin, maan paakaupunkiin.

Hinnoista sen verran kerrottakoon etta halpaa on, kun se lukijoita varmasti kiinnostaa. Lounas irtoaa kahdella eurolla juoman kanssa kun malttaa etsia oikean paikan. Oluttuoppi maksaa eurosta kolmeen euroon, riippuen paikasta. Jokiveneella ajelu maksaa 13 bahtia eli n. 20 senttia. Taksi on edullinen, eurolla ajelee vajaat kymmenen kilometria. Kambodzan puolella olettaisin etta vahintaankin sama trendi jatkuu hintojen osalta.